• Gratis verzonden vanaf €25
 • Klantbeoordeling 9,5
 • Thuiswinkel-waarborg
 • Gigantisch assortiment

Advies over het inkorten van een schakelarmband

Smartwatches en activity trackers zijn de gadgets van het moment. Deze digitale klokjes vervangen steeds vaker het traditionele horloge. Een smartwatch doet veel meer dan alleen de tijd weergeven. Je gezondheid checken, e-mails en berichten ontvangen, luisteren naar muziek en meer. Bovendien kun je een smartwatch toch nog een klassieke uitstraling geven door gebruik te maken van een schakelarmband. Maar wat als je een stijlvolle watchband hebt gekocht en deze blijkt veel te lang te zijn? Gelukkig kun je zelf een schakelarmband inkorten door middel van een inkortset voor smartwatchbandjes.

Je kunt jezelf een trip naar de juwelier besparen door gebruik te maken van een inkortset voor schakelarmbanden. Met deze inkortset pas je handmatig jouw schakelarmband aan, zodat je deze perfect op maat kunt maken voor jouw pols. Een schakelarmband verstellen met een inkortset is gemakkelijk als je weet hoe je deze tool moet gebruiken.

Wat heb je nodig om het bandje in te korten?
 • Hamertje
 • Tangetje
 • Hand- of theedoek
 • De inkortset

Stappenplan bij het inkorten van een schakelarmband

 1. Leg de schakelarmband met de bovenzijde in de inkortset. Zorg ervoor dat de pijlen zichtbaar zijn en deze richting de opening wijzen.
 2. Draai de naald van de inkortset tegen de schakelarmband aan, totdat de pen uit de armband is geduwd.
 3. Trek de pen voorzichtig uit de schakelarmband met een tangetje.
 4. Een schakel bestaat uit 2 pennen. Herhaal daarom deze stappen ook aan de andere kant van de schakel om de laatste pen én tevens de gehele schakel te verwijderen.
 5. Sluit nu beide uiteinden van de armband tegen elkaar aan en verbind deze met één pin die je onlangs hebt verwijderd uit de schakelarmband. Plaats deze pin in de tegenovergestelde richting van de pijlen.
 6. Druk de pen in de schakelarmband en houd deze vast.
 7. Leg een doek over het armbandje en tik voorzichtig het laatste gedeelte van de pen in de schakelarmband.
 8. Controleer of de pen en armband stevig vast zit.
 9. Klaar! Nu kun jij jouw favoriete schakelarmband gaan dragen in combinatie met jouw smartwatch of activity tracker.

Heb je nog vragen over het verwijderen van een schakelarmband? Neem dan contact op met onze klantenservice. Ook voor advies over smartwatchbandjes kun je uiteraard bij ons terecht.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct € 2,50 korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.