• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,5
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Advies over powerbanks

Powerbank advies

Een powerbank is erg populair. Met deze mobiele oplader wordt jouw smartphone, smartwatch of tablet opgeladen als deze (bijna) leeg is. Het aanbod van powerbanks is groot en deze draagbare laders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wij begrijpen dat het soms moeilijk is om een juiste keuze te maken. Bovendien is een powerbank niet alleen te gebruiken voor een smartphone of tablet, maar ook andere elektronische apparaten zoals digitale camera’s, mp3-spelers, portable game consoles, laptops enzovoorts kunnen ermee worden opgeladen. Wil jij ook een powerbank bestellen die perfect bij jouw gebruik past? Maak gebruik van ons advies.

Een smartphone of tablet is tegenwoordig onmisbaar, want bijna iedereen wil 24 uur per dag bereikbaar zijn. Smartphones en tablets werken op steeds geavanceerdere besturingssystemen. Dat vraagt veel energie en dit gaat natuurlijk ten koste van de accu. Een toestel dagelijks opladen is daarom niet meer dan normaal. Maar... als je niet in de buurt bent van een stopcontact of per ongeluk je thuislader bent vergeten, kan dit een probleem zijn. Gelukkig biedt een powerbank de oplossing.

Bekijk alle powerbanks

De perfecte powerbank kiezen

Bij het zoeken naar een geschikte powerbank, moet je jezelf twee dingen afvragen. Welke toestellen je wilt opladen en op welk moment je de powerbank wilt gebruiken. Een tablet of high-end toestel verbruikt natuurlijk veel meer stroom, dan bijvoorbeeld een smartwatch. Daarbij kan de locatie ook bepalend zijn. Wil jij een apparaat dagelijks opladen of alleen meenemen naar een festival? Allemaal bepalende factoren die belangrijk zijn bij het maken van de juiste keuze.

Powerbanks zijn niet alleen te verkrijgen in verschillende capaciteiten. Je kunt ook een draagbare accu kiezen op basis van het aantal USB poorten. Een powerbank met een dubbele USB poort beschikt vaak over een hogere mAh en is vaak ook wat groter van formaat. Kies je dus voor draagbaarheid of voor efficiënter laden van meerdere toestellen tegelijk?

Festival of dagje uit

Staat er een festival of dagje uit op de planning? Dan wil je natuurlijk alle mooie momenten vastleggen. Omdat je de hele dag op pad bent, adviseren wij een lichte powerbank met een wat lagere capaciteit. Een powerbank van 5.000 mAh is licht van gewicht, compact en voldoende als je slechts een dag (of twee) van huis bent. Daarbij beschikt deze Powerbank over een kortere laadduur, waardoor je de draagbare accu snel opnieuw kunt gebruiken voor het noodzakelijke.

De goedkoopste powerbanks
Ieder moment van de dag

Wil jij op ieder moment van de dag bereikbaar zijn? Dan is een powerbank met een minimale capaciteit van 10.000 mAh zeker een aanrader voor dagelijks gebruik. Het voordeel van een wat grotere powerbank is, dat je deze niet constant hoeft op te laden. Hierdoor ben je wat minder afhankelijk van een stopcontact. Daarbij hoef jij je ook geen zorgen te maken om een leeg toestel, waardoor je voldoende tijd hebt om dagelijks Instagram, Snapchat en Facebook af te struinen, overal waar je bent.

Powerbanks 10.000 - 20.000 mAh
Backpacken of vakantie

Ga je op vakantie of sta je op het punt om de wereld te verkennen met jouw backpack? Dan is het belangrijk dat je een krachtige powerbank meeneemt. Met een powerbank van minimaal 16.000 mAh kun je een groot aantal apparaten (tegelijk) opladen zoals smartphones, tablets, laptops, mp3-spelers en digitale camera’s. Als je met jouw tentje echt midden in de natuur zit, is het vaak niet eens mogelijk om je powerbank op te laden. Gelukkig is ook daar een oplossing voor, namelijk een solar powerbank. Deze milieuvriendelijke batterij wordt opgeladen door middel van zonne-energie.

Powerbanks 20.000 mAh en meer

Technische informatie over powerbanks

Een powerbank komt in verschillende capaciteiten. Dat wordt uitgedrukt in milliampère per uur: mAh. Hoe hoger de mAh des te vaker je een toestel kunt opladen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar de output (uitgangsstroom) van een powerbank. Hoe hoger de output, des de sneller kan een toestel worden opgeladen. Maar als een output van een powerbank lager is dan de input van het apparaat, dan zal het toestel langzamer worden opladen. Andersom, als een output van een powerbank hoger is dan de input van een apparaat, dan zal het spanningsniveau automatisch worden bijgesteld. Oftewel, met een hogere output van een powerbank zit je eigenlijk altijd goed.

Hoe vaak kan een powerbank je toestel opladen?

Een powerbank is eigenlijk niets minder dan een grote oplaadbare batterij, waarbij de capaciteit een hele belangrijke rol speelt. Je raadt het al, hoe groter de capaciteit, des te vaker je een toestel volledig kunt opladen. Maar hoe vaak kun je bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S8 of een Apple iPad 9.7 opladen? Dit kun je nu zelf berekenen met de onderstaande formule. Tijdens het laden verliest de powerbank ongeveer 20% aan eigen vermogen. Vandaar dat je de capaciteit moet vermenigvuldigen met 0,8.

(powerbank-mAh * 0,8) / toestel-mAh
Voorbeeld: Samsung Galaxy S8

Je hebt een lege Samsung Galaxy S8 met een batterij van 3.000 mAh. De capaciteit van de gewenste powerbank is 16.000 mAh.

(16.000 * 0,8) / 3.000 = 4,3 keer
Voorbeeld: Apple iPad 9.7 (2017)

Je hebt een lege Apple iPad 9.7 (2017) met een batterij van 8.827 mAh. De capaciteit van de gewenste powerbank is 20.000 mAh.

(20.000 * 0,8) / 8.827 = 1,8 keer

Hoe lang duurt het voordat mijn powerbank volledig is opgeladen?

Je kunt ook berekenen hoe lang het duurt voordat jouw powerbank helemaal is opgeladen. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de stroomsterkte van de oplader en de capaciteit van de powerbank. Een powerbank met een hoge capaciteit doet er langer over om volledig opgeladen te worden dan een powerbank met een lage capaciteit. Dit ligt anders bij de lader. Hier geldt hoe hoger de stroomsterkte, des de korter de oplaadtijd van de powerbank. Je kunt de oplaadtijd van een powerbank berekenen met de onderstaande formule. Ook de oplader verliest tijdens het laden ongeveer 20% aan eigen vermogen.

powerbank-mAh / (oplader-mAh * 0,8)
Voorbeeld: Oplader van 1A

Je hebt een lege powerbank met een capaciteit 10.000 mAh. De stroomsterkte van de oplader is 1.000 mAh (1A).

10.000 / (1.000 * 0,8) = 12,5 uur
Voorbeeld: Oplader van 2.1A

Je hebt een lege powerbank met een capaciteit 10.000 mAh. De stroomsterkte van de oplader is 2.100 mAh (2.1A).

10.000 / (2.100 * 0,8) = 5,95 uur

Populaire powerbanks op Knaldeals.com

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct € 2,50 korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.