• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,3
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

De nieuwe Google Pixel 4 en Pixel 4 XL

Op 15 oktober 2019 in New York tijdens het Made by Google event heeft zoekmachine-gigant Google de Pixel 4 en Pixel 4 XL onthuld. Beide toestellen zullen eind oktober in de verkoop gaan. De Pixel 4’s staan bekend als misschien wel de meest uitgelekte telefoons van dit moment. Voordat de nieuwe smartphones überhaupt werden gepresenteerd, was al grotendeels bekend wat we konden verwachten. Heb je de presentatie van Google gemist of wil je meer weten over de nieuwe smartphones van Google? We praten je bij in deze blog.

Google Pixel 4

De opvolgers van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn aanstaande. De Google Pixel 4 en 4 XL beschikken over een 5,7 inch en 6.3 inch OLED display met 19:9 beeldschermverhouding. Daarnaast draaien de toestellen op een schone versie van Android 10. Met de komst van de software voegt Google ook een Live Caption functie toe. Met deze feature kunnen toestellen audiobestanden vertalen naar tekst, wat prettig is voor slechthorende. Daarnaast kan deze functie ook erg handig zijn voor vertalingen.

Waar de Pixel 3-toestellen nog gebruik maakten van een notch, hebben de schermen van de Pixel 4-serie opnieuw brede beeldschermranden. Volgens Google is dit nodig voor de vele sensoren, waaronder de nieuwe Motion Sense-functie.

Motion Sense

Terwijl de meeste concurrenten zich richten op nieuwe geavanceerde camera’s, richt Google haar aandacht op sensoren. De zoekmachine-gigant brengt tegelijk met de komst van de Pixel 4-toestellen onder andere een nieuwe Motion-Sense feature uit. Met deze functie is het mogelijk om het toestel te bedienen met handgebaren, zonder dat je het toestel fysiek aanraakt. Denk bijvoorbeeld aan muziektracks overslaan of een wekker snoozen door simpelweg je hand over het display te bewegen. Motion Sense wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe Soli-radar, die bewegingen rondom het toestel detecteert. Google heeft aangegeven dat de algoritmes gebaren kunnen herkennen, waardoor deze functie zichzelf in de toekomst nog verder zal gaan verbeteren.

Ook heeft Google Assistent een update gekregen. Het hulpje is een stuk slimmer en sneller geworden.

Display

De Pixel 4-lijn heeft een verbeterd beeldscherm gekregen ten opzichte van haar voorganger, namelijk een OLED display met Full HD+ resolutie. Daarbij werkt het display met een 90Hz ververssnelheid welke in combinatie met het beeldscherm een uiterst hoge kleur accuraatheid heeft en hierdoor scherper oogt. Dit maakt het kijken naar series of gamen nog aangenamer.

Wat helaas ontbreekt is de vingerafdrukscanner. Je kunt het display alleen ontgrendelen via de verbeterde 3D Face-Unlock sensor. Deze werkt volgens Google razendsnel en bovendien kun je vanaf een grotere afstand het beeldscherm ontgrendelen.

Camera’s

De Google Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn uitgerust met dubbele camera’s aan zowel de voor- als achterkant. De achterkant maakt gebruik van een 12MP hoofdcamera welke wordt ondersteund door een 16MP telelens. Google maakt gebruik van dezelfde camera-opstelling als bij de iPhone 11-toestellen en verwerkt de camera's en de LED-lamp in een vierkant paneel. Hoewel de Pixel 4-toestellen achterop geen groothoeklens hebben, ontvangen ze wel een nieuwe hybrid-zoom functie waarmee de smartphones tot 2 keer optisch kunnen inzoomen. De voorkant is voorzien van dubbele 8MP camera’s. De vernieuwde camerasoftware vereist wel enige verwerkingskracht, wat invloed kan hebben op de batterijduur.

Batterij

Nu we het toch over de batterij hebben, de Pixel 4´s gaan er op papier niet echt op vooruit. Het reguliere model beschikt over een 2.800mAh, terwijl het vlaggenschip gebruik maakt van een 3.700mAh accu. In vergelijking met de Pixel 3 heeft de Pixel 4 zelfs minder capaciteit. Wel kunnen de Pixel 4-toestellen draadloos worden opgeladen en ondersteunen ze Power Delivery 2.0.

Beide toestellen zijn in Europa verkrijgbaar op 28 oktober 2019. Naar verluidt komen de twee toestellen helaas niet naar Nederland en België toe. Wil je toch in het bezit komen van deze toestellen? Dan zul je deze in Duitsland moeten kopen. Aan de Google Pixel 4 hangt een prijskaartje van 749 euro en de Pixel 4 XL is van jou vanaf 899 euro.

Google Pixel 4 en Pixel 4 XL accessoires

Ben jij in het bezit van de Google Pixel 4 (XL) of ben je van plan om een van deze toestellen te halen? Dan kun je bij ons terecht voor op maat gemaakte accessoires. Zoals reeds genoemd in deze blog, steken de camera's boven het toestel uit, waardoor deze vatbaar zijn voor krasjes. Het is daarom een goed idee om een Google Pixel 4 hoesje of Google Pixel 4 XL hoesje te gebruiken om beschadigingen te voorkomen.

Google Pixel 4

Bekijk hier alle Google Pixel 4 hoesjes

Google Pixel 4 XL

Bekijk hier alle Google Pixel 4 XL hoesjes

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.