• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,3
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Verkoopcijfers en marktaandelen van smartphones

Smartphone accessoires komen in allerlei soorten en maten. Daar weten wij van Knaldeals.com natuurlijk alles van. Maar ook smartphones komen in verschillende uitvoeringen. Toch zijn er een paar smartphone fabrikanten die er met kop en schouders bovenuit steken. Nummer 1 en nummer 2 zijn geen onbekende en gaan je ook absoluut niet verrassen. De ‘grootste jongens’ Apple en Samsung zijn namelijk de top, waarbij Samsung op nummer 1 staat. De top 3 wordt compleet gemaakt door de upcoming giant Hauwei.

Het grootste marktaandeel is voor Samsung

Marktaandeel smartphonesMet 41,6% heeft Samsung het grootste marktaandeel in handen. Met de successen van de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S7 (en met name de S7 Edge) is dit logisch. Daarnaast brengt Samsung relatief vaak en relatief veel toestellen op de markt. De mogelijkheden zijn dus een stuk breder dan de grootste concurrent Apple (resp. 28,2%).

Of het aandeel van Apple zal gaan groeien na de lancering van de (te verwachten) iPhone 7 is de grote vraag. Meestal zie je ook bij de oudere toestellen een uplift in verkoop, aangezien de abonnementsprijzen vaak dalen en ook de waarde van de voorgaande modellen iets afneemt.

De verrassing: Alcatel

De echte verrassing in de lijst is de naam Alcatel. Deze nummer 4 in de lijst maakt al jarenlang prima telefoons, met name in de goedkopere prijsklassen. Zodoende is de aanschaf enorm toegankelijk, waarbij de One Touch modellen er wel met kop en schouders bovenuit steken. De nummer 5 en 6 uit de lijst zijn LG en Sony, grootmachten in de elektronica wereld. De toestellen van deze fabrikanten zijn doorgaans mid- en high-end en naar verwachting zal het marktaandeel wel stijgen. Met name als we kijken naar de sterke Xperia X-serie van Sony en de G-serie van LG (bijv. de LG G5).

Best verkochte smartphone in 2016

Alles voor jouw smartphone, tablet en smartwatchHeb je een iPhone 6s? Dan ben je samen met z’n 198.000 anderen in bezit van de best verkochte smartphone van het eerste half jaar van 2016.

Ook met een iPhone 5s ben je sterk vertegenwoordigd, dit is namelijk de nummer 2 op de lijst. Verder komen er veel Samsung modellen voor in de lijst van best verkochte smartphones in 2016 tot nu toe.

De uitdaging wordt:

  • Hoe kan Samsung haar marktaandeel versterken?
  • Wat kan Apple doen om enigszins dichterbij Samsung te komen?
  • Kan Huawei positie 3 behouden?
  • Welke opkomende smartphone leverancier (bijv. Wiko, OnePlus of ZTE) kan een plek aan de grond krijgen in de top 10 van smartphone leveranciers.

We zullen het zien… Welke smartphone je ook hebt, de kans is groot dat je bij Knaldeals.com het perfecte hoesje, beschermende screenprotector of andere accessoire vindt!



Bron: Dutchcowboys

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.