• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,3
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Alles over de Apple AirPods

Apple AirPods banner

Op dit moment zijn de AirPods van Apple een van de meest populaire accessoires bij Knaldeals.com. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino bracht de eerste draadloze koptelefoon uit in 2016. Sindsdien hebben de AirPods gezorgd voor een revolutie op het gebied van audio. Het is dus niet vreemd dat deze koptelefoons zo gewild zijn. Wil jij meer informatie ontvangen voordat jij de Apple AirPods gaat kopen? Lees alles wat je moet weten over de AirPods in deze blog.

Wat zijn AirPods?

De Apple AirPods is een draadloze koptelefoon welke bestaat uit twee losse in-ears. De oortjes zijn voorzien van een speciaal design en lijken een beetje op het opzetstukje van een elektrische tandenborstel. De AirPods worden geleverd in een oplaadcase waarin de AirPods dus kunnen worden opgeladen. Deze oplaadcase heeft dezelfde werking als een powerbank waar je daarnaast de oortjes in kunt bewaren. Om de AirPods te gebruiken moet je deze eerst koppelen met je iPhone of iPad door middel van Bluetooth.

Actieve ruisonderdrukking

De Apple AirPods zijn zo ontwikkeld dat ze naadloos in je oor passen. Op deze manier wordt al een deel van het omgevingsgeluid weg gefilterd. Heb je dan nog steeds last van het rumoer? Dan kun je de actieve ruisonderdrukking aanzetten. Deze techniek zorgt ervoor dat extern geluid wordt geblokkeerd. Hierdoor heb je dus geen hinder van lawaai en kun je optimaal genieten van jouw favoriete muziek. Je kunt ruisonderdrukking ook weer uitzetten, zodat je bijvoorbeeld tijdens het fietsen nog het verkeer kunt horen.

Intelligente oordopjes

De eerste generatie AirPods zijn voorzien van een W1 chip. Deze chip zorgt er voor dat de AirPods met een iPhone of iPad gesynchroniseerd blijft. Deze chip is inmiddels vervangen voor een nieuwe H1 chip. Deze nieuwe versie heeft als voordeel dat de draadloze koptelefoon nog sneller verbindt met een iPhone of ander apparaat.

De headset heeft dus geen kabel, maar ook geen fysieke knoppen. Toch weten draadloze koptelefoons precies wanneer jij de in-ears in je oren hebt. Aan de hand van sensoren gaan de AirPods automatisch aan en uit wanneer je de oortjes in hebt of niet meer gebruikt. Daarnaast werken de AirPods ook met Siri. Je kunt de assistent van Apple activeren door ‘’hé Siri’’ te roepen. Vervolgens kun je commando’s uitspreken welke Siri voor je zal uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan iemand bellen, het volume harder zetten of iemand een whatsapp bericht sturen.

Wat is het verschil tussen AirPods Pro vs AirPods?

Op dit moment zijn er drie generaties AirPods verkrijgbaar, namelijk de AirPods 1 (2016), AirPods 2 (2019) en de AirPods Pro (2019). Van de drie modellen is de Pro-versie de meest recente uitvoering. Ondanks dat de oordopjes veel op elkaar lijken zijn de koptelefoons onderling verschillend. We begrijpen dat je je dan afvraagt wat het verschil is tussen de diverse AirPods. We leggen het je hieronder uit.

Zoals genoemd worden AirPods geleverd met een oplaadcase. Bij de eerste en tweede generatie kun je kiezen tussen een standaard of draadloze laadcase. De AirPods Pro worden standaard geleverd met een draadloze oplaadcase. Hierdoor kun je de oplaadcase voorzien van energie door middel van Qi-opladers. Daarnaast zijn de AirPods Pro uitgerust met Adaptive EQ technologie. Deze technologie past automatisch de lage- en midden tonen aan op basis van de vorm van je oor. Hierdoor wordt de geluidskwaliteit optimaal gebalanceerd. Ook is de Pro-variant voorzien van een transparantie modus. Als je op deze knop drukt schakelt de actieve ruisonderdrukking uit en komt omgevingsgeluid weer door.

AirPods 2

  • H1 chip
  • 5 uur luistertijd
  • 3 uur gesprekstijd
  • 19 uur extra luistertijd met oplaadcase.
  • 15 minuten laden = 3 uur luistertijd
  • IP-certificering: nee
  • Siri: ja
  • Keuze uit standaard of draadloos oplaadcase

Helaas zijn de AirPods 1 niet meer verkrijgbaar.

AirPods Pro

  • H1 chip
  • 4,5 uur luistertijd (met actieve ruisonderdrukking)
  • 3,5 uur gesprekstijd
  • 24 uur extra luistertijd met draadloos oplaadcase
  • 5 minuten laden = 1 uur luistertijd
  • IP-certificering: IPX4 zweet- en waterbestendig
  • Siri: ja
  • Adaptive EQ en Transparency Modes.

AirPods kopen

AirPods voordelig kopen? Ondanks dat de Apple AirPods prijzig zijn, vind je bij Knaldeals.com altijd de beste deals! Ook deze koptelefoons zijn scherp geprijsd, waardoor je bij ons altijd goedkoper uit bent. Maar wees snel, want de AirPods gaan als warme broodjes over de toonbank.

AirPods accessoires

De Apple AirPods zijn tot nu toe alleen verkrijgbaar in het wit. Wil jij de (draadloze) oplaadcase beschermen tegen krassen en stoten, maar ook voorzien van een leuk kleurtje? Bij Knaldeals.com vind je ook een ruim aanbod AirPods hoesjes en accessoires van topmerken.

Bekijk hier alle AirPods accessoires.

Alternatieve headsets

Door de populariteit van de AirPods hebben concurrenten ook soortgelijke draadloze koptelefoons uitgebracht. Samsung heeft als antwoord de Galaxy Buds (Plus) en Huawei heeft onlangs de FreeBuds uitgebracht. Deze headsets zijn speciaal ontwikkeld voor Android-toestellen, maar ook te gebruiken met iOS-apparaten. Zijn de koptelefoons van deze drie topmerken toch iets te prijzig? Ga dan voor de Baseus draadloze headset. Deze biedt vrijwel dezelfde ervaring voor een goedkopere prijs.

Bekijk hier alle draadloze koptelefoons.

Twijfel je nog welke headset het beste is voor jou en kun je wel wat extra advies gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zitten iedere werkdag voor je klaar van 9:00 tot 17:00 uur. Alle bestellingen worden op werkdagen voor 20:00 uur verwerkt en verzonden. Daarnaast worden alle AirPods en alternatieve draadloze koptelefoons helemaal gratis bezorgd.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.