• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,4
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Airtag header

Wat zijn Apple AirTags?

Ben jij wel eens je portemonnee kwijtgeraakt? Of moet je altijd naar je sleutels zoeken? Dat is natuurlijk heel vervelend. Apple heeft de oplossing! Zij hebben een handige accessoire ontwikkeld zodat je nooit meer je belangrijke bezittingen kwijtraakt, namelijk de Apple AirTag. Maar wat is een AirTag? En hoe werkt het eigenlijk? Lees onze blog waarin we je alles uitleggen over deze praktische accessoire!

Bluetooth trackers van Apple

In 2021 heeft Apple de handige AirTag op de markt gebracht. De Apple AirTag is een klein apparaat dat eruitziet als een plat schijfje of muntje met in het midden het Apple-logo. De AirTag kun je ergens in stoppen of aan hangen. Het zorgt er vervolgens voor dat je jouw spullen gemakkelijk kunt terugvinden. Ideaal wanneer je vaak jouw spullen kwijt bent. De Apple AirTag werkt op een standaard CR2032 lithium knoopcelbatterij. De batterij gaat ongeveer een jaar mee voordat deze vervangen moet worden. De standaard knoopcelbatterij is verkrijgbaar in bijvoorbeeld een supermarkt of andere winkels waar je batterijen kunt kopen. Als de batterij vervangen moet worden ontvang je een melding in de Zoek-mijn-app zodat je genoeg tijd hebt om een nieuwe te kopen. Daarnaast kan de AirTag gekoppeld worden aan 1 Apple ID. De accessoire is dus persoonlijk en kun je niet delen met anderen. Wanneer je de AirTag in huis hebt kun je hem gaan koppelen aan je Apple apparaat.

Hoe werkt het?

De Apple AirTag is geschikt voor Apple apparaten zoals een iPhone, Apple Watch of iPad. Zet eenvoudig je Bluetooth aan en hou de AirTag dichtbij. Klik vervolgens op ‘verbinden’. De AirTag wordt zo gekoppeld aan je eigen Apple ID. Ook kun je de AirTag een naam geven zoals ‘sleutels’ of ‘portemonnee’. Dit is handig als je meerdere AirTags hebt. Wanneer je de Apple AirTag hebt gekoppeld aan je apparaat kun je hem aan je voorwerp bevestigen.

Op het moment dat je een voorwerp kwijt bent, kun je de Zoek-mijn-app openen. Als je eenmaal dichtbij het verloren voorwerp bent, dan pikt jouw iPhone een signaal op en toont de app waar het voorwerp ligt. Als deze dichtbij is, bijvoorbeeld in een andere kamer, kun je de AirTag een geluid laten afspelen. Zo hoef je alleen nog maar richting het geluid te lopen om deze terug te vinden. Ook kun je Siri inschakelen en vragen waar je voorwerp ligt. Het is zelfs mogelijk om ‘Nauwkeurig zoeken’ aan te zetten. Met deze functie laat de app precies zien welke richting je op moet lopen. Een slim staaltje technologie!

Wat als je niet in de buurt bent van de AirTag?

Heb je jouw portemonnee in een restaurant laten liggen of je tas bij de sportschool? Geen probleem. Iedereen met een Apple apparaat kan helpen om een verloren AirTag terug te vinden. Zelfs als je eigen apparaat buiten bereik is. Wanneer je niet in de buurt bent van de AirTag zal deze een beveiligd bluetooth signaal afsturen. Dit signaal wordt vervolgens opgepikt door andere Apple appraten die op dat moment in de buurt zijn. Het Apple apparaat zal vervolgens de locatie van jouw AirTag doorsturen naar iCloud. Je kunt dan in de Zoek-mijn-app de locatie van je AirTag zien. Het verzenden van het signaal is volledig anoniem en versleuteld om je privacy te beschermen. Niemand anders kan de locatie zien, zelfs Apple niet. Ook blijft de identiteit van andere Apple apparaten die de locatie hebben doorgegeven anoniem.

Verloren modus

Het kan ook voorkomen dat je de AirTag kwijt bent. Hiervoor kun je de ‘Verloren modus’ aan zetten. Wanneer iemand anders je AirTag vindt, of in de buurt komt van jouw AirTag, zal je automatisch een melding krijgen. Diegene die de AirTag vindt kan hem ook aantikken zodat hij of zij jouw contactgegevens kan zien. Dit kan ook met een Android-telefoon met NFC, een techniek die tevens wordt gebruikt bij contactloos betalen. De contactgegevens, zoals je telefoonnummer of je naam, kun je zelf invullen. Zo bepaal je zelf wat anderen te zien krijgen en blijft jouw privacy beschermt. De ‘Verloren modus’ is dus een extra hulpmiddel om jouw AirTag weer terug te vinden.

Voordelen

  • Raak nooit meer je belangrijke spullen kwijt
  • Compacte, lichte accessoire
  • Eenvoudig en makkelijk in gebruik
  • Waterbestendig

Nadelen

  • Alleen geschikt voor Apple apparaten
  • Komt zonder sleutelhanger

Waarvoor kun je een Apple AirTag gebruiken?

Doordat de AirTag zeer compact is kun je de AirTag gemakkelijk bevestigen. Stop hem bijvoorbeeld in je koffer wanneer je op reis gaat. Zo kun je altijd zien waar je koffer zich bevindt. Ook kun je de AirTag aan je tas of sleutels vastmaken. Hiervoor heb je wel een sleutelhanger nodig. Daarnaast kun je de AirTag ook gemakkelijk in je portemonnee stoppen. Wanneer je meerdere AirTags hebt kun je ze aan meerdere objecten vastmaken zodat je deze tegelijk kunt volgen in de Zoek-mijn-app.

Iemand zou natuurlijk stiekem een AirTag in je tas of auto kunnen stoppen om jou te volgen maar de AirTags zijn niet bedoeld om mensen te tracken. Als de eigenaar niet in de buurt is, en er een vreemde AirTag in jouw omgeving is, krijg je een melding op je iPhone. Zo zorgt Apple ervoor dat ongewenst volgen wordt ontmoedigd. Wanneer je een Android telefoon hebt zal de AirTag gaan piepen om de aandacht te vragen. Alle telefoons kunnen de AirTag vervolgens scannen en deactiveren. Wanneer iemand anders per ongeluk jouw AirTag heeft meegenomen krijgt diegene dus ook een melding.

Apple AirTags accessoires

Je kunt de AirTag personaliseren zodat je zeker weet dat deze van jou is. Als je de AirTag via Apple bestelt of koopt kun je deze gratis laten graveren met initialen of emoji’s. Zo zie je in één oogopslag dat de AirTag van jou is. Als je meerdere AirTags hebt kun je ze op deze manier ook gemakkelijk van elkaar onderscheiden. Wanneer je Apple AirTags besteld komen deze zonder accessoires. Je kunt de AirTag dus ook personaliseren door er een hanger of sleutelhanger bij aan te schaffen in jouw favoriete kleur. Op Knaldeals.com vind je verschillende soorten hoesjes die geschikt zijn voor de Apple AirTags. Zo kun jij jouw AirTag gemakkelijk aan je sleutels of je tas bevestigen.

Service en kwaliteit

Heb je nog vragen naar aanleiding van de blog of kunnen we je ergens anders meehelpen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten elke werkdag voor je klaar tussen 9:00 tot 17:00 uur met deskundig advies. Wil je een AirTag hoesje bestellen? Bestel deze dan voor 20:00 uur. Dan wordt de bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen vanaf € 25 worden gratis verzonden.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.