• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,4
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Wat zijn GaN laders?

Wellicht heb je deze term al eens voorbij zien komen: GaN. Dit soort materiaal wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in elektronica. Zo wordt het onder andere toegepast in opladers. Het zorgt ervoor dat opladers kleiner en compacter zijn maar ook meer vermogen hebben. Vraag jij je af wat GaN precies is? En hoe het werkt? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten.

Gallium Nitride Technologie

GaN staat voor Gallium Nitride en is een kristalachtig materiaal. De afgelopen decennia is het materiaal erg populair geworden in de tech industrie. Het heeft namelijk meerdere toepassingen. Zo wordt GaN materiaal onder andere gebruikt in ledverlichting, zonnepanelen en opladers. Dit maakt GaN materiaal inzetbaar voor verschillende soorten producten. Een van de meest belangrijke voordelen van GaN is dat het minder warmte produceert. Maar hoe werkt GaN technologie eigenlijk?

Hoe werkt GaN technologie?

Het meest gebruikte halfgeleidermateriaal is nog steeds silicium. Silicium heeft wat nadelen ten opzichte van GaN. Zo kan het niet meer verder ontwikkeld worden waardoor er geen kleinere componenten mogelijk zijn. Ook werkt het niet zo goed met hoge temperaturen. Om deze redenen wordt GaN technologie steeds vaker gebruikt in elektronische apparaten.

GaN materiaal werkt uitstekend bij hoge temperaturen omdat er minder warmte wordt geproduceerd tijdens het overdragen van energie. Hierdoor kunnen de componenten in een chip veel dichter op elkaar geplaatst worden. Daarnaast kan GaN materiaal hogere spanningen aan waardoor GaN sneller maar ook méér stroom kan geleiden dan Silicium. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat GaN materiaal perfect is voor het gebruik in opladers.

Voordelen van GaN laders

  • Compacter dan standaard laders: Doordat de componenten dichter op elkaar zitten zijn de GaN laders compacter en kleiner dan traditionele Silicium laders. Dit maakt dat GaN laders ideaal zijn voor onderweg en je ze gemakkelijk mee kunt nemen in je tas.
  • Krachtiger en sneller dan standaard laders: GaN laders zijn krachtiger en sneller dan traditionele laders doordat er meer stroom naar het apparaat geleidt kan worden. Hierdoor kun je jouw apparaten sneller opladen dan met een traditionele Silicium lader.
  • Veiliger opladen: GaN laders produceren minder hitte. Waar standaard laders nogal heet kunnen worden tijdens het laden, is dit bij GaN laders niet het geval. Door de GaN technologie blijft de lader koel tijdens het laden. Zelfs wanneer je meerdere apparaten tegelijk oplaadt! Het beschermt jouw apparaten ook tegen overspanning en kortsluiting.
  • Duurzaam in gebruik: Met een GaN lader wordt er minder energie verspild doordat de energie efficiënter wordt overgedragen. Ook gaat de lader langer mee dan een traditionele lader.

GaN technologie maakt het dus mogelijk om krachtige en efficiënte laders te maken die jouw apparaten snel opladen met minder warmte. Tegenwoordig hebben de meeste nieuwe apparaten een USB-C poort met Power Delivery technologie. GaN laders werken ook vaak met USB-C Power Delivery-technologie. Hierdoor kunnen je apparaten razendsnel opgeladen worden. Om die redenen wordt GaN technologie ook wel de toekomst van het laden genoemd.

GaN laders: ideaal voor onderweg of op reis

Ga jij veel op reis? Of zit je vaak in de trein of de auto? Dan is een GaN lader een ideale oplossing om jouw apparaten te voorzien van energie! Doordat laders met GaN technologie veel kleiner en compacter zijn, zijn deze gemakkelijk mee te nemen voor onderweg. Je stopt ze namelijk eenvoudig in je tas en nemen niet te veel ruimte in. En aangezien de GaN laders zeer krachtig zijn, doen ze niet onder voor een grote lader. Zo heb jij maar 1 oplader nodig voor al je apparaten!

Met de GaN laders kun je eenvoudig al je apparaten opladen die je vaak onderweg meeneemt zoals je laptop, telefoon en tablet. Vaak hebben de laders dubbele poorten waardoor je ook meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Dit is voornamelijk handig wanneer je vaak verschillende apparaten gebruikt en deze tegelijk wil voorzien van energie. De laders zullen jouw apparaten beschermen tegen oververhitting, overspanning en kortsluiting. Hier hoef je dus geen zorgen over te maken wanneer je jouw telefoon en tablet tegelijk aan het opladen bent. Daarnaast hebben GaN laders het grote voordeel dat deze veel vermogen hebben en jouw belangrijke apparaten dus ook razendsnel zullen opladen. Zo ben jij altijd online, waar en wanneer jij wil!

Shop GaN laders op Knaldeals.com

De GaN laders zijn ideaal om mee te nemen in je tas doordat ze veel kleiner zijn dan standaard opladers. Zo kun je gemakkelijk jouw apparaten opladen, waar je ook bent. Ben je vaak op reis of onderweg en wil jij gebruik maken van een compacte lader? Bij Knaldeals.com hebben we een ruim assortiment met laders die voorzien zijn van GaN technologie. Zo shop je onder andere laders van topmerken, waaronder: Xtorm en Baseus.

Te combineren met:

Service & kwaliteit

Heb jij vragen over GaN opladers? Of kunnen we je ergens anders bij helpen? Neem dan contact op met de klantenservice. We staan elke werkdag voor je klaar tussen 9:00 tot 17:00 uur. We zijn bereikbaar via telefoon, mail, WhatsApp of via onze social media kanalen. Ben je van plan om een GaN oplader te bestellen? Wanneer je voor 20:00 uur besteld dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Bestellingen vanaf € 25 worden gratis verzonden.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.