• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,4
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Powerbank

Alle in(put)s en out(put)s over de powerbank

Een smartphone of tablet is tegenwoordig bijna onmisbaar. Een nadeel is dat een smartphone of tablet binnen de kortste keren leeg kan raken. Dit is natuurlijk extra vervelend, als je vaak onderweg bent of er geen oplaadpunt in de buurt aanwezig is. Om dit probleem te verhelpen zijn er powerbanks. Wij merken echter dat er nog veel onduidelijkheid is over de powerbank. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd aangezien het product in diverse uitvoeringen verkrijgbaar is. Het valt ons op dat mensen, vanwege een enorm aanbod, een powerbank kopen die niet altijd aansluit bij de behoeftes. Daarom willen wij je door middel van dit blogartikel helpen bij de keuze voor een powerbank die het beste aansluit bij jouw gebruik.

Wat is én doet een powerbank?

Een powerbank is een externe accu, waarmee je de batterij van mobiele toestellen kunt opladen. Denk bijvoorbeeld toestellen zoals tablets, smartphones, MP3-spelers, smartwatches, selfie sticks, Bluetooth keyboards etc. Zoals eerder vermeld, komt een powerbank in verschillende capaciteiten, dat vaak wordt uitgedrukt in mAh (milli ampère per uur). Hoe groter de mAh, des de groter de capaciteit van de powerbank en des de vaker het toestel kan worden opgeladen. Houd hierbij rekening dat een tablet meer energie vraagt dan een smartphone. Dit betekent dat je een powerbank nodig hebt met een hogere capaciteit mAh.


Powerbank uitgeschoven

Ampères

Naast capaciteit is het ook belangrijk te kijken naar de uitgangsstroom, dat wordt uitgedrukt in Ampère. De uitgangsstroom, ook bekend als output, geeft aan hoeveel stroom de powerbank maximaal kan leveren aan het toestel dat is aangesloten. Ook hier geldt de regel: hoe de hoger de output, des de sneller het toestel kan worden opgeladen. Echter is hier wel een kleine uitzondering bij. Oudere toestellen beschikken vaak over een 1A Input, terwijl tablets en high-end smartphones over een input richting de 2A beschikken. Kijk daarom goed tot hoeveel Ampère jouw toestel wordt ondersteund. Dit kun je terugvinden op de originele oplader die je bij je toestel kreeg. Zo kun je namelijk veel tijd en/of geld besparen.

- Als de output van de powerbank lager is dan de input van je toestel zal deze langzamer opladen.

Het is echter niet erg als de output van de powerbank hoger is dan de input van je toestel. Hij zal namelijk nooit meer leveren dan het aangesloten toestel vraagt. De powerbank zal automatisch het spanningsniveau bijstellen. Door een powerbank te kiezen met een hogere output zit je dus eigenlijk altijd goed.

Enkel of dubbele poort

Powerbank aansluitingenPowerbanks zijn tegenwoordig verkrijgbaar met een enkele of dubbele USB-poort. Een powerbank met een dubbele USB poort is sterk genoeg om twee apparaten tegelijkertijd op te laden en beschikt daarom vaak over een grotere capaciteit mAh. Daarnaast zijn veel powerbanks met een dubbele USB poort groter qua formaat en hebben meer gewicht. Vraag jezelf daarom af of jouw voorkeur uit gaat naar draagbaarheid of je toestel vaker opladen.

Opladen van een powerbank

Er zijn verschillende mogelijkheden om een powerbank op te laden. Vaak wordt bij een powerbank een Micro-USB of USB-C naar USB-A laadkabel geleverd. Je kan deze kabel koppelen aan een adapter van een thuislader of aan een autolader. Daarnaast is mogelijk om de powerbank op te laden via je PC door het aan te sluiten op een USB poort. Echter zal dit langer duren voordat het de accu volledig is opgeladen, aangezien een computer beschikt over een lagere output.

Waarom een powerbank?

Powerbank kleurenEen powerbank is een ideaal product wanneer je veel of langdurig buitenshuis bent. Denk bijvoorbeeld aan festivals, backpacken, picknicken, kamperen of tijdens het reizen. Hoe meer je het toestel gebruikt hoe eerder deze leeg zal raken. Het is dan uiteraard erg fijn om even die powerbank uit je tas te pakken en je toestel snel wat nieuwe power te geven. Zo ben je altijd in het bezit van een opgeladen toestel, waardoor je geen seconde mist van je favoriete artiest, de mooiste momenten kunt vastleggen en uren lang kan genieten van je smartphone of tablet.

Bekijk ons volledige assortiment powerbanks en bestel de powerbank die perfect aansluit bij jouw behoefte.

Hardlopers

Powerbank bundels

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.