• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,4
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Draadloos laden - Wat is het en hoe werkt het?

Je smartphone of tablet voorzien van stroom? Tegenwoordig kun je dit op verschillende manieren doen! Via thuisladers, autoladers, powerbanks en draadloos laden. Laatstgenoemde wordt steeds populairder en we merken dat er een grote markt ontstaat aan wireless charging laders. Maar wat is draadloos laden nu precies en hoe werkt het? En misschien wel de belangrijkste vraag; kan ik mijn toestel draadloos opladen?

Draadloos laden

Wat is draadloos laden?

Met draadloos laden wordt een toestel voorzien van stroom, zonder dat het toestel en de oplader met elkaar in verbinding zijn door een oplaadkabel. Het toestel wordt direct opgeladen, zodra het contact maakt met de wireless charger. Dit maakt opladen niet alleen erg comfortabel en gebruiksvriendelijk, maar het voorkomt ook schade aan het toestel. Draadloos laden vervangt de oplaadkabel en maakt het gebruik van een micro USB-, Lightning- of USB-C kabel overbodig. Hierdoor wordt de oplaadpoort alleen nog maar voor synchroniseren gebruikt en vermindert het aanzienlijk slijtage aan de connectoren.

Let op; het toestel wordt draadloos geladen, de wireless charger niet. De oplader dient te worden voorzien van stroom en beschikt dus wel over een kabel. Een mooi voorbeeld is een elektrische tandenborstel. De elektrische tandenborstel wordt opgeladen in de houder. Deze houder staat onder spanning, omdat het gekoppeld is aan het lichtnet. Zodra de elektrische tandenborstel in de houder wordt geplaatst en contact maakt, wordt het voorzien van stroom.

Draadloos laden

Hoe werkt het?

Via een elektromagnetisch veld wordt energie doorgeven, dankzij een inductieve koppeling. Deze koppeling bestaat uit 2 contactpunten en transporteert opgewekte energie, zodra het in contact komt met het elektromagnetisch veld. Deze techniek staat bekend als Qi-technologie. De elektromagnetisch veld is ingebouwd in een speciale lader, dat vaak het design heeft van een matje, houder of pad.

Draadloos laders

Knaldeals.com is de online aanbieder van draadloos laders. In ons assortiment vind je draadloos laders van topmerken, zoals Samsung, Aukey en Baseus. Let op: je kunt deze draadloos laders alleen gebruiken moet toestellen die Qi-technologie ondersteunen of gebruik maken van een wireless charging case.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.