• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,3
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

How to use: Fietshouders van Knaldeals.com

Het zal je vast niet zijn ontgaan; het is vanaf 1 juli 2019 niet meer toegestaan om een mobiel vast te houden tijdens het fietsen. Als je elke dag gebruik maakt van je fiets en je toch bereikbaar wilt blijven, dan biedt een fietshouder de oplossing. Met een fietshouder kun je handsfree telefoneren en blijf je op de hoogte van meldingen en notificaties. Bij Knaldeals.com bieden wij diverse fietshouders van topmerken. Alleen welke fietshouder is geschikt voor jou én hoe monteer je deze aan de fiets? Lees hier alles wat je moet weten omtrent het gebruik van een fietshouder.

Pak jij elke ochtend de fiets naar werk of school? Of heb jij als hobby wielrennen of mountainbiken? Dan is een fietshouder een onmisbare gadget. Met een fietshouder geef je jouw smartphone een vaste plek op het stuur en kun je jouw telefoon gebruiken met fietsapplicaties, zoals de ANWB-fietsrouteapp of Google Maps. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken om een hoge boete te krijgen, want je beide handen zitten veilig aan het stuur.

Appverbod op de fiets

Sinds 1 juli 2019 is het verboden om een elektronisch apparaat vast te houden tijdens het fietsen. Hoewel de term ‘’appverbod’’ er in eerste instantie op gericht is om het Whatsapp gebruik op de fiets terug te dringen, is appen niet het enige wat niet meer mag sinds de intreding van deze nieuwe wetgeving. Onder het verbod valt namelijk ook bellen en vasthouden van een mobiel apparaat. Bovendien is het goed om te weten is dat naast telefoons, ook tablets en MP3-spelers gezien worden als apparaat en deze mogen dus ook niet gebruikt worden tijdens het fietsen.

Maar hoe weet je of je niet in overtreding bent? De regel geldt eigenlijk hetzelfde als bij het besturen van een auto; handsfree is toegestaan. Daarnaast is stilstaand een mobiel vasthouden op de fiets nog wel geoorloofd. Wil jij ook een boete van € 95,- (!) voorkomen. Bestel dan een scherp geprijsde fietshouder bij Knaldeals.com.

Type fietshouders

Oké, je bent er uit! Je wil graag een fietshouders bestellen! Alleen heb je géén idee welke houder je moet kiezen. Hieronder geven we een uitleg over de verschillende fietshouders in ons assortiment.

Bij Knaldeals.com hebben wij onze fietshouders verdeeld in twee groepen, namelijk toestel specifieke houders en universele houders. De benaming spreekt voor zich, de ene fietshouder is speciaal op maat gemaakt voor één specifieke smartphone en de andere is te gebruiken met diverse toestellen van een bepaalde maat. Daarnaast zijn houders verkrijgbaar in verschillende materialen. Bij Knaldeals.com kun je kiezen uit silicone- en kunststof houders. De silicone houders zijn geschikt wanneer je een paar keer in de week de fiets gebruikt en korte afstanden fiets op voornamelijk verharde wegen. De kunststof houders zijn de ideale keuze als je elke dag de fiets gebruikt en lange afstanden fietst.


Silicone houders

  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Voordeliger
  • Duurzaam
  • Minder stabiel

Kunststof houders

  • Stabiel
  • Secure band geeft extra stabiliteit en houvast
  • Installeren is lastiger


Hoe plaats je een fietshouder

Het plaatsen van een fietshouder is soms een technisch karwei. Vooral bij het monteren van kunststof houders zal er in sommige gevallen gereedschap aan te pas moeten komen. Voor de klanten die nog nooit een fietshouder hebben gemonteerd en wel wat hulp kunnen gebruiken bieden wij hieronder extra uitleg aan de hand van een stappenplan. Met het stappenplan plaats je binnen een handomdraai een houder op jouw fiets.

Silicone houders

Bekijk hier alle silicone fietshouders.

1: Plaats de ronding in het midden van de houder op het stuur.

2: Pak beide uiteinden en haal het onderste gedeelte door het gleufje van de bovenkant. (Nu zit de onderkant boven, en de bovenkant onder.)

3: Trek de randen van beide uiteinden over de hoeken van de smartphone.

4: Test voor de zekerheid of het toestel in de houder stevig vast zit. Is dit het geval? Dan ben je klaar om te gaan fietsen met deze fietshouder.

finn-fietshouder

Kunststof houders

Bekijk hier alle kunststof fietshouders.

Een kunststof houder bestaat in de meeste gevallen uit twee onderdelen, namelijk de houder en een mount. Daarnaast wordt bij deze houders ook een secure band geleverd.

1: De eerste stap is de mount bevestigen aan het stuur. Houdt er rekening mee dat het vierkante plaatje naar boven wijst.

2: Vervolgens druk je de houder tegen de mount en duw je de houder omhoog. De houder beschikt vaak over uitsparingen waar het vierkante plaatje precies invalt. Je hoort vervolgens een klik. De mount en houder zitten nu aan elkaar vast.

3: Je plaatst nu jouw smartphone in de houder. Om het toestel extra stabiliteit en houvast te geven plaats je de secure band om het toestel. Zonder secure band adviseren wij de houder niet in gebruik te nemen.

4: Test voor de zekerheid of de houder en mount stevig vast zitten. Is dit het geval? Dan ben klaar om te gaan fietsen met deze fietshouder.

haicom-fietshouder

Fietshouders van Knaldeals

Wil je meer advies hebben over fietshouders of lukt het niet met monteren? Neem dan contact op met de klantenservice van Knaldeals.com. Wij zitten op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur voor je klaar en helpen je graag verder. Wij wensen je alvast veel veilig kilometers op de fiets met de fietshouders van Knaldeals.com.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.