• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,4
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

How to: succesvol een screen protector aanbrengen

Het gebruik van een smartphone en tablet is de laatste jaren enorm toegenomen. Door het toenemende gebruik van deze apparaten, neemt gebruikersschade ook flink toe. Jaarlijks worden er miljoenen euro's betaald om val- en stootschade te laten repareren. Gelukkig vind je tegenwoordig voldoende hulpmiddelen om hoge reparatiekosten te voorkomen. De screen protector is een populair hulpmiddel om het display van een smartphone of tablet te beschermen tegen krassen, vet- en vingerafdrukken. Tegenwoordig zijn screen protectors verkrijgbaar in verschillende diktes, specificaties en garanderen ze allemaal dat het eenvoudig te bevestigen zijn ... maar is dit ook zo?!

Helaas vinden mensen het nog steeds lastig om een screen protector aan te brengen. Daarom laten wij hier stapsgewijs zien hoe je in één keer succesvol een screen protector kunt plaatsen.

Stap 1: controleer de screen protector bij ontvangst

Controleer direct na ontvangst van je bestelling of de screen protector onbeschadigd is. Indien het product transportschade heeft opgelopen, vernemen wij hier graag een melding van binnen 24 uur na ontvangst. Zodra je het artikel in gebruik neemt, is de levering geaccepteerd en vervallen de garantievoorwaarden.

Stap 2: hygiëne

Voordat je begint met het aanbrengen van de screen protector is het zeer belangrijk dat je handen goed gewassen zijn. Indien je vette of smerige vingers hebt, is de kans aanwezig dat er vlekken op het product of beeldscherm komen. Hierdoor is de kans groot dat het product slecht zal gaan hechten.

Stap 3: maak het beeldscherm goed schoon

Een LCD scherm trekt over het algemeen veel stof en vuil aan. Maak daarom eerst het beeldscherm goed schoon, voordat je de screen protector gaat aanbrengen. Vaak worden bij screen protectors (vochtige) microvezeldoekjes meegeleverd, die speciaal gemaakt zijn voor het reinigen van je beeldscherm. De kleinste vuiltjes of stofdeeltjes kunnen ervoor zorgen dat de screen protector niet goed genoeg aansluit.

Stap 4: de screen protector aanbrengen

Ondanks dat er veel verschillende soorten screen protectors verkrijgbaar zijn, is er maar één manier om het product op een succesvolle wijze te plaatsen. Vaak staat op de verpakking of in de handleiding precies aangegeven hoe dit moet. Aan de voor- en achterzijde van de screen protector zitten folies. Verwijder het eerste folie van de screen protector, dat meestal is aangeduid met nummer '1'. Plaats het product voorzichtig in de hoeken van het beeldscherm. Het herhaaldelijk plakken wordt sterk afgeraden, dus probeer het in één keer goed te plaatsen. Let op dat je ook rekening houdt met de uitsparingen en knoppen van het toestel.

Indien er luchtbellen zichtbaar zijn, kun je deze voorzichtig wegstrijken vanuit het middelpunt richting de buitenkant van het scherm. Dit kun je eenvoudig doen door middel van een (bank)pasje of speciale strijkkaart. (Dit wordt door sommige merken meegeleverd). Als de screen protector op z'n positie zit zonder luchtbellen, verwijder dan de laatste folie.

Stap 5: het eindresultaat

Het is gelukt! Je smartphone of tablet is nu voorzien van een krasloze toekomst en een optimale bescherming. We attenderen er nogmaals op dat screen protectors die eenmaal zijn aangebracht buiten de garantievoorwaarden vallen. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd plakken of aanbrengen van de screen protector.

Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Indien je nog vragen of opmerkingen hebt, willen wij je uiteraard graag helpen.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.