• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,3
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro uitgelicht

Het Chinese bedrijf Huawei heeft deze week tijdens een evenement in Londen twéé nieuwe toestellen toegevoegd aan de Mate 20-serie, namelijk de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Eerder dit jaar bracht Huawei ook al de populaire P20 Pro uit. Met het brengen van een nieuw vlaggenschip zet Huawei de standaard voor nieuwe smartphones. Met name de Huawei Mate 20 Pro trekt de aandacht, want deze wordt vergeleken met high-end toestellen zoals de iPhone X en de Galaxy Note 9. Alles wat je moet weten over de Mate 20 en Mate 20 Pro lees je hier op Knaldeals.com

Mate 20 en Mate 20 Pro

Huawei maakt haar opmars in Europa en neemt geen genoegen met een plek achter Samsung en Apple. Met de release van de Huawei P20 Pro liet het Chinese bedrijf eerder dit jaar al zien in staat te zijn uitstekende smartphones te produceren met een geweldige cameraopstelling. Maar met het uitbrengen van de Mate 20 Pro beschikt Huawei over een smartphone die zelfs de high-end toestellen van concurrenten voorbijstreeft.

De Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro draaien allebei op een krachtige Kirin 980 chip en beschikken over een gloednieuwe Leica camera die bestaan uit drie lenzen en een dubbele LED lamp. Deze bevinden zich nu gecentreerd in een vierkant op de achterkant van het toestel. Ook draaien de Mate 20’s op Android 9.0 (Pie) met EMUI 9 besturingssysteem. Hoewel de toestellen veel op elkaar lijken zit er toch zeker een degelijk verschil tussen beide smartphones. De Huawei Mate 20 is beduidend minder dan de haar grote broer, maar daarentegen kost dit model dan ook 200 euro minder.

Beide toestellen zijn 2 november in Nederland verkrijgbaar. Lees hier meer over de verschillen tussen de Mate 20’s.

Huawei Mate 20

De Huawei Mate 20 heeft in vergelijking met haar voorganger een flinke metamorfose ondergaan. Zo is de opvolger van de Mate 10 voorzien van een vernieuwd display, een nieuwe camera setup en beschikt het over ’s werelds eerste 7nm Ai chip.

Het toestel bestaat uit een 6.53 inch IPS LCD beeldscherm met een Full View 18.7:9 beeldverhouding. Het beeldscherm is voorzien van een ‘’waterdruppel notch’’ welke bedoelt is voor de 24MP selfiecamera. De achterkant is uitgerust met een iconische Triple Leica camera, bestaande uit een 12MP, 8MP en een vernieuwde 16MP cameralens. Onder de drie camera’s zit een vingerafdrukscanner. Ook maakt het toestel gebruik van een 2D Face Unlock functie en heeft het – in tegenstelling tot de Mate 20 Pro – een 3.5mm poort.

De smartphone wordt aangedreven door een 4,000mAh batterij welke binnen 30 minuten voor 58% wordt opgeladen.

Huawei Mate 20 Pro

De Huawei Mate 20 Pro is kleiner dan de Mate 10, maar groter in daden! Het vlaggenschip van Huawei beschikt over een 6.39 inch gebogen OLED beeldscherm met uitgebreide notch. In deze notch zit, naast een 24MP camera, ook een 3D Face Unlock camera en een infrarood projector.

De achterkant is ook uitgerust met een door Ai gedreven Leica Triple camera, welke wordt ondersteunt door dubbele LED lichten. Echter zijn de lenzen van de Pro-uitvoering wel beter, want deze bestaan uit een 40MP, 20MP en 8MP lens. Met deze geavanceerde camera’s is het mogelijk om foto’s te maken vanaf 2,5cm afstand en objecten levendig te maken met 3D Depth Sensing.

De vingerafdrukscanner is bij dit model verplaatst naar de voorkant. Huawei kiest voor een in-screen vingerafdrukscanner, wat betekent dat deze onder het touchscreen zit. Hierdoor hoef je het beeldscherm alleen maar aan te raken om het toestel veilig te ontgrendelen.

De Huawei Mate 20 Pro ondersteunt Wireless Charging. Daarnaast kun je deze smartphone ook gebruiken als laad-pad om andere toestellen draadloos te voorzien van energie, dankzij Wireless Reverse Charge. Het kan ook niet anders, dat dit ten koste gaat van de batterij, maar daar heeft Huawei ook een oplossing voor. Het toestel draait op een krachtige 4.200mAh batterij die het toestel binnen 30 minuten voor 70% oplaadt.

Huawei Mate 20 hoesjes

Hieronder een selectie uit ons assortiment Huawei Mate 20 hoesjes.

Huawei Mate 20 Pro hoesjes

Hieronder een selectie uit ons assortiment Huawei Mate 20 Pro hoesjes.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.