• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,3
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Nokia op het Mobile World Congress 2018

HMD Global wilt het merk Nokia weer helemaal terug op de kaart zetten. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft het telecombedrijf maar liefst 5 nieuwe toestellen gepresenteerd. Volgens HMD Global zal het Finse telefoonmerk binnen 5 jaar weer aan de top staan. Met de komst van de Nokia 1, Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco, Nokia 6 (2018) en een vernieuwde Nokia 8110 4G laten ze zien weer back-in-business te zijn.

Nieuwe Nokia toestellen

Een nieuw vlaggenschip, een herboren icoon, een toestel voor het hoog-, midden- en laag segment. Je kunt zeggen dat Nokia voor diversiteit gaat! Vorig jaar stond het event van HDM Global in het teken van de komst van een oude legende, de Nokia 3310 (2018). Dit jaar laat Nokia zien ook heel goed high-end toestellen te kunnen fabriceren. Of de nieuwe toestellen van HDM Global zich kunnen meten met smartphones van de ‘’grote jongens’’ uit de telecombranche? Dat lees je hier:

Nokia 7 Plus

We trappen af met het nieuwe vlaggenschip, de Nokia 7 Plus. De Nokia 7 Plus is het eerste 18:9 smartphone van het Finse telecombedrijf. Bovendien is dit ook het eerste Nokia toestel welke wordt aangedreven door een Snapdragon (660) processor.

Opvallend, is de camera opstelling van de Nokia 7 Plus. Deze beschikt over dubbele 12MP camera’s; een 12MP hoofdcamera (f/1.75) en een tweede 12MP telephoto camera (f/2.6). Met deze camera’s kan de Nokia 7 Plus zich meten met die van de Samsung Galaxy Note 8 en Google Pixel 2 Plus. Daarbij zit er ook nog een 5MP selfie camera (f/2.0) aan de voorkant.

De Nokia 7 Plus werkt op 4GB RAM geheugen en beschikt over een interne opslag van 64GB. Deze kan overigens worden uitgebreid met een geheugenkaart. Daarnaast maakt de Nokia 7 Plus gebruik van een USB-C poort, welke Quick Charge ondersteunt.

Nokia 8 Sirocco

De Nokia 8 Sirocco is de opvolger van de reeds uitgebrachte Nokia 8. Echter op technisch vlak en design zijn de toestellen totaal niet met elkaar te vergelijken. De Nokia 8 Sirocco beschikt over een gebogen 5.5 inch QHD p-OLED display, waarbij de Nokia 8 een 5.3 inch beeldscherm heeft. Daarbij is de Sirocco IP67 stof- en waterdicht, terwijl de Nokia 8 dit niet is. Daarnaast ondersteunt het toestel Qi Wireless Charging en is het uitgerust met een Snapdragon 835 chipset.

Net als de toestellen van tegenwoordig bevat de Nokia 8 Sirocco ook geen headset uitsparing. Je kunt muziek luisteren door middel van Bluetooth of de USB-C uitsparing. Daarnaast is de Sirocco voorzien van een dubbele 12MP Pro-camera, welke is samengesteld door het bedrijf Zeiss.

De Nokia 8 Sirocco heeft een aluminium behuizing met een RVS frame en een Gorilla Glass 5 glazen voor- en achterkant. Het toestel zal in April verkrijgbaar zijn voor een prijs van € 750.

Nokia 1

Met de komst van de Nokia 1 brengt HDM Gobal een toestel uit voor de onderkant van de markt. De Nokia 1 is het eerste toestel welke gebruik maakt van Android Oreo Go, een speciaal programma dat alleen geschikt is voor low-powered toestellen. Onder de Go-noemer heeft Google verschillende applicaties ontworpen, waarmee alleen het broodnodige gedaan kan worden. Zo vind je op de Nokia 1 applicaties zoals YouTube Go, Gmail Go en zelfs Google Assistent Go. Zo kun je bijvoorbeeld alleen video’s kijken op een lagere resolutie of reageert het toestel op enkele spraakverzoeken. Daarnaast werkt de Nokia 1 niet met stickers, GIF bestanden en andere extra toepassingen om zo min mogelijk geheugen en opslag te verbruiken.

De Nokia 1 beschikt over een 4.5 inch beeldscherm (480x854p). Daarnaast heeft het toestel een 5MP hoofdcamera en 2MP sensor voor selfie’s of een videochat. Onder de motorkap zit een MediaTek MT6737M chip met een quad-core processor. Daarnaast wordt het toestel aangedreven door een 2150mAh batterij welke kan worden opgeladen via de Micro USB poort.

Nokia 6 (2018)

Naast een verbeterde Nokia 8, komt HMD Global ook met een ‘’improved’’ Nokia 6. De Nokia 6 had zeker zijn succes, maar liet nog wel wat te wensen over. Nu met de komst van de Nokia 6 (2018) vallen alle puzzelstukjes op z’n plek.

Het ontwerp van de Nokia 6 (2018) is nagenoeg gelijk met die van haar voorganger. Het toestel beschikt nog steeds over een metalen behuizing en 5.5 inch Full HD beeldscherm welke wordt beschermd door Gorilla Glass 3. Daarnaast maakt de Nokia 6 (2018) wederom gebruik van een 16 MP hoofdcamera en een 8MP selfie camera aan de voorkant.

De hardware van de Nokia 6 (2018) heeft wel een upgrade gekregen. Het toestel wordt aangedreven door een nieuwe Snapdragon 630 chip en octa-core processor. Hierdoor werkt het toestel sneller dan haar voorganger. Daarnaast is de Micro USB connector vervangen voor een USB-C aansluiting. Wederom is de Nokia 6 (2018) voorzien van een vingerafdrukscanner, alleen is deze naar de achterkant is verplaatst. Bovendien komt het toestel nu ook met een Face-unlock functie.

Nokia 8110 4G

Vorig jaar stond de Nokia 3310 (2017) in het zonnetje. Dit jaar komt HMD Global wederom met een herboren icoon, namelijk de Nokia 8110 4G. Ken jij hem nog? De legendarische ‘’banana phone’’, bekend van de film; the Matrix. Het iconische gebogen toestel is weer helemaal terug, maar ditmaal in een modern jasje en met 4G.

De Nokia 8110 4G beschikt over een gebogen 2.4 inch (QVGA) touchscreen. Daarnaast werkt het toestel op KaiOS, een splitsing van Firefox OS. Onder de motorkap zit een Qualcomm 205 chip en een 1,500 mAh, waarmee 48 uur lang volle bak muziek mee geluisterd kan worden. Ja, dit toestel komt met een 3.5mm headset uitsparing en (belangrijker nog) met de vernieuwde Snake!

Het toestel moet natuurlijk wel met de tijd mee, het is immers de 21 eeuw. Daarom maakt het toestel nu gebruik van slimme Android applicaties, zoals Google Maps, Facebook en Twitter. Daarnaast kun je contacten, afspraken en de kalender synchroniseren met je Google account. Het toestel is nog niet zover dat het selfie kan schieten. Je zult dus de 2MP camera aan de achterkant moeten gebruiken om foto’s te maken.

Nokia accessoires

Ben je van plan om een van deze praaltjes aan te schaffen? Dan mag een accessoire natuurlijk niet ontbreken. Knaldeals.com is de webshop waar je al jouw favoriete Nokia accessoires kunt kopen voor knallende prijzen. Telefoonhoesjes, screenprotectors of de leukste gadgets? Met de accessoires van Knaldeals.com haal je nog meer plezier en gebruikersgemak uit de nieuwe toestellen van HDM Global. Plaats je een bestelling voor 20:00 uur, dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.