• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,4
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Telefoonfabrikanten op de Nederlands Markt

De opkomst van Chinese fabrikanten op de Nederlandse telefoniemarkt zorgt voor een daling in het marktaandeel van Samsung. Daarnaast zorgt het ook voor meer concurrentie op het midden en laag segment van de markt. Jarenlang heeft Samsung aan de top van de markt gestaan, maar zal dit in de toekomst gaan veranderen?

Top 5 fabrikanten 2014 in Nederland:

  • Samsung (25.2%)
  • Apple (11.9%)
  • Huawei (6.9%)
  • Lenevo (5.4%)
  • LG (4.9%)

Chinese merken veranderen de markt

De grootste groeiers op de Nederlandse markt zijn de Chinese merken Huawei en Lenovo en bevinden zich in de top 5 grootste telefoonmerken op onze markt. Hoe deze succes is ontstaan en met welke tactiek ze de markt hebben veroverd, is te danken aan de goede verhouding van prijs en kwaliteit. Zij gebruiken geen grote reclamecampagnes en produceren niet de innovatiefste toestellen, maar verkopen juist bescheiden budget telefoons met gunstige voorwaarden.

Naast budgetmodellen bieden deze fabrikanten ook high-end toestellen aan voor maar een fractie van de prijs van een Galaxy S6 of iPhone 6. Dit komt door kleine marges en veelal eigen technologie te gebruiken in hun toestellen. Het minder afhankelijk zijn van andere partijen door eigen technologie betekent minder productiekosten. Doordat deze Chinese fabrikanten niet tot nauwelijks afhankelijk zijn van externen, halen ze hier hun voordeel uit (t.o.v. de concurrenten).

Voordelen van onze Chinese nieuwkomers;

Hevige en grotere concurrentie gaat gepaard met een toenemende druk op de andere fabrikanten. Zoals het uitbrengen van meer budget modellen, maar ook druk op de prijzen en de ontwikkelingen in technologie. Dit klinkt als muziek in de oren voor de consument, want zij krijgen steeds betere en voordeligere toestellen.

Wij zijn ook benieuwd naar de ontwikkelingen van de telefoniemarkt in 2015. Eén ding is zeker, voor telefoon hoesjes of toestel accessoires zit je bij Knaldeals.com aan het goede webadres.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.