• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,4
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

USB Power Delivery (PD)

Als we Quick Charge of Fast Charge zeggen, dan gaat er bij de meeste mensen wel een belletje rinkelen. Dit zijn laadtechnieken die er voor zorgen dat de laadtijd van toestellen aanzienlijk wordt verminderd. Inmiddels is er een nieuwe standaard voor laadtechnieken ontwikkeld welke oplaadt met veel meer vermogen. Power Delivery wordt het genoemd en op Knaldeals.com kun je accessoires bestellen die deze laadtechnologie ondersteunen. Maar wat is Power Delivery nu precies in en welke toestellen zijn compatibel met deze laadtechniek? Lees hier alles wat je moet weten over Power Delivery.

Wat is Power Delivery

Power Delivery, afgekort PD, is een laadprotocol welke alleen wordt gebruikt met USB-C connectoren en kabels. USB-C is op dit moment de standaard, wat betekent dat je deze aansluiting steeds vaker zult gaan zien bij nieuwe elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops. Daarbij is USB-C het antwoord op de lightning aansluiting van Apple. Een type-C aansluiting is namelijk te herkennen aan de symmetrische vorm, de zogeheten omkeerbare connector. Dit houdt in dat je een USB-C kabel altijd correct plaatst in tegenstelling tot een Micro-USB connector die je maar op één manier kunt bevestigen. Power Delivery is compatibel met zowel Android als iOS toestellen. Zo kiest Apple er voor om haar lighting aansluiting langzamerhand te vervangen voor een USB-C aansluiting om haar high-end apparaten te kunnen laden met een hogere vermogen.

Wat heb je nodig voor PD

Wat heb je nodig voor Power Delivery

Voordelen van Power Delivery

Je weet nu ongeveer wat Power Delivery is en welke producten je nodig hebt om gebruik te maken van deze laadtechniek. Nu wil je vast weten wat Power Delivery precies oplevert? We leggen de cijfers op tafel.

Sneller

Met Power Delivery opladers worden toestellen ongeveer 20 keer sneller opgeladen in vergelijking met standaard (1A/5V) opladers. In de praktijk levert 30 minuten laden ongeveer 50% batterij op. Je bent echter wel afhankelijk van het gekoppelde apparaat en de hoeveelheid Watt (W) die deze ondersteunt.

Meer vermogen

Met USB Power Delivery kun je jouw apparaten 70% sneller opladen dan standaard (5W) laders. Dit komt onder andere door de USB-C laadkabels die een maximaal laadvermogen ondersteunen tot 100W en 3A. Hierdoor duurt het minder lang om jouw apparaat volledig op te laden en is deze laadtechniek ook zeer geschikt om aan de vraag te voldoen van krachtige laptops of tablets.

Vermogen per apparaat

Let op: voordat je direct overgaat tot het aanschaffen van de duurste PD-lader en kabel die verkrijgbaar zijn op de markt, zijn er enkele dingen die je in de gaten moet houden.

Je kunt wel de meest geavanceerde PD-producten kopen, alleen ben je afhankelijk van het apparaat dat je wil opladen. Indien een apparaat slechts een maximaal vermogen accepteert van 18W, zal de PD-lader nooit meer leveren. Ook al biedt de PD-lader een vermogen van 45W of 100W. In sommige gevallen is het dus een beter keuze om een oplader te bestellen met minder vermogen die voordeliger is.

Veiliger

USB PD werkt samen met de geavanceerde USB-C technologie, die speciaal gemaakt is om met hogere vermogens overweg te kunnen, zonder het gekoppelde apparaat of lader te beschadigen. Bovendien beschikken Power Delivery laders over een intelligente chip die het gekoppelde apparaat herkent en het vermogen aanpast naar de meest optimale output voor het toestel. Op deze manier wordt het aangesloten apparaat op een efficiënte en veilige wijze opgeladen. Bovendien worden ook afwijkingen in temperatuur of schakelingen herkent, waardoor de oplader automatisch zal stoppen met het voeden van stroom.

Voordelen van Power Delivery

Power Delivery accessoires

Wil jij jouw smartphone, tablet of laptop ook binnen no-time opladen middels Power Delivery? Bij Knaldeals.com bieden wij een ruim aanbod accessoires die beschikken over de nieuwe standaard laadtechnologie. Wij hebben diverse thuisladers, autoladers, powerbanks en USB-C kabels op voorraad die het mogelijk maken om jouw smartphone, tablet of andere apparaat op te laden met Power Delivery. Plaats een bestelling op werkdagen voor 20:00 uur, dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden.

Bekijk hier alle Thuisladers met Power Delivery:

Bekijk hier alle Powerbanks met Power Delivery:

Bekijk hier alle losse USB-C laadkabels:

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.