• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,4
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

De opkomst van de opvouwbare telefoon

Het is misschien wel de grootste doorbraak van 2019, de opvouwbare telefoon. Met een opvouwbare telefoon krijg je de best-of-both-worlds. Dit apparaat kun je dicht- en openklappen, waardoor het zowel een smartphone als tablet is. Samsung gaat aan de leiding en brengt de Galaxy Fold, een van de eerste opvouwbare smartphones uit. Nu het eerste schaap over de dam is, volgen er meer. Lees alles wat je moet weten over de opkomst van de opvouwbare telefoon hier op Knaldeals.

opvouwbare telefoons

2020 gaat het jaar worden van de opvouwbare telefoon. Nu Samsung in februari 2019 als een van de eerste een opvouwbare telefoon heeft gepresenteerd hebben diverse fabrikanten aangekondigd hetzelfde te gaan doen.

Een opvouwbare telefoon is handig, vooral voor mensen die veel gebruik maken van een smartphone of tablet. Je kunt namelijk in een handomdraai switchen van smartphone- naar tabletmodus. Snel even een berichtje sturen wanneer het toestel is dichtgeplakt of rustig je mails bijwerken via een groot scherm. Dit maakt de opvouwbare telefoon toch zeer gebruiksvriendelijk.

Hoewel de eer naar Samsung gaat, is de marktleider toch niet de eerste fabrikant die een opvouwbaar toestel met flexibel display heeft uitgebracht. Het onbekendere bedrijf Royale heeft haar FlexiPai in de verkoop gedaan op het moment dat Galaxy Fold werd gepresenteerd. Het apparaat heeft echter maar één flexibel display, terwijl de Samsung Galaxy Fold beschikt over twee schermen.

Vouwbaar toestel

Over schermen gesproken. Wat maakt nu een opvouwbare telefoon? En hoe is deze techniek mogelijk?

Het toestel beschikt over een flexibel beeldscherm, welke is gemaakt uit een speciaal soort kunststof dat 50% dunner is dan beeldschermen van reguliere smartphones. Het beeldscherm is opgebouwd uit meerdere dunne displays van polymeer materiaal welke flexibel en buigzaam zijn. Hierdoor is het mogelijk om het display te kunnen oprollen, inklappen of opvouwen.

Voordelen:

  • Dubbele accu’s: lange batterijduur.
  • Multi-tasken: meerdere applicaties bedienen op één telefoon.
  • Handzaam: Snel switchen van smartphone naar tablet en andersom.
  • 5G netwerk compatibiliteit.

Nadelen:

  • Prijs: Innovatie is nooit goedkoop. De foldables zijn prijzig en verkrijgbaar vanaf zo’n 1400 euro.
  • Gebrekkig: in de praktijk heeft de opvouwbare telefoon momenteel nog veel gebreken. Overgangen lopen niet vloeiend en bovendien komen er nog steeds foutjes aan het licht tijdens gebruik. Dit betekent dat er op dit moment nog steeds veel ruimte voor verbetering is in het productieproces.

Aangekondigde Foldables

Samsung Galaxy Fold

Hoewel de Samsung Galaxy Fold niet ’s werelds eerste opvouwbare toestel is, brengt het Zuid-Koreaanse bedrijf wel als eerste een foldable uit waarvan het beeldscherm naar binnen klapt. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciaal scharnierpunt. In deze constructie zat de meeste uitdaging voor Samsung, want wegens complicaties met het scharnier werd de lancering in eerste instantie uitgesteld en werd er zelfs een batch toestellen teruggeroepen. Inmiddels heeft Samsung de techniek beter onder de knie en heeft het aangegeven in 2020 de Galaxy Fold 2 en Galaxy Note Fold uit te brengen. Naar verluidt worden deze toestellen gelanceerd tijdens het MWC 2020. Daarbij zijn er geruchten dat Samsung patent heeft op de Z-Fold, een beeldscherm die je kunt vouwen in de vorm van een Z.

De Samsung Galaxy Fold is inmiddels te koop, alleen helaas nog niet verkrijgbaar in Nederland.

Samsung Galaxy Fold

Huawei Mate X

Huawei gaat ook de concurrentie strijd aan met Samsung en brengt op haar beurt de Huawei Mate X uit. In tegenstelling tot de Galaxy Fold zitten de schermen van de Mate X aan de buitenkant. Het toestel is slechts 11mm dik en beschikt net als de Galaxy Fold over een scharnierpunt, genaamd: Falcon Wing. De Mate X bevat drie camera’s, twee batterijen en biedt 5G ondersteuning. Niet gek dat het Chinese bedrijf trots is op haar opvouwbare toestel, welke op dit moment te boek staat als de snelste vouwbare smartphone in de markt.

Daarbij laat ook Huawei het niet bij één opvouwbaar toestel. Het Chinese bedrijf heeft aangekondigd de Huawei Mate X 2 uit te brengen, die ook in 2020 wordt gelanceerd.

De Huawei Mate X is ook te koop en wel verkrijgbaar in Nederland.

Huawei Mate X

Apple A-series

Uiteraard kan Apple niet achterblijven. Hoewel het Amerikaanse bedrijf nog geen officiële statement heeft uitgebracht een 'foldable' uit te brengen, zijn er wel geruchten dat Apple in 2021 komt met een vouwbare iPhone en iPad. Onlangs zouden er een aantal patenten zijn aangevraagd op het gebied van flexibele displays, maar het is nog onduidelijk of het gaat om een vouwbare smartphone, tablet of iets heel anders. Daarnaast noemen verschillende bronnen herhaaldelijk de Apple A-serie met 5G compatibiliteit.

Accessoires voor opvouwbare telefoons

Op dit moment biedt Knaldeals.com nog geen accessoires voor opvouwbare telefoons. Wel vind je in ons assortiment diverse universele sleeves, opladers, houders en gadgets die je altijd gebruiken kan. Alle bestellingen op werkdagen voor 20:00 uur worden dezelfde dag verzonden. Bovendien worden alle orders vanaf een waarde van € 25 zonder verzendkosten bezorgd.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.