• Gratis verzonden vanaf €25
  • Klantbeoordeling 9,4
  • Thuiswinkel-waarborg
  • Gigantisch assortiment

Succesvol een Tempered Glass Protector plaatsen

Schade aan het beeldscherm van je toestel is een veel voorkomend probleem. Iedereen weet dat een display erg gevoelig is voor krassen of barsten. Daarnaast worden toestellen steeds groter en breder, waardoor een extra zekerheid niet verkeerd is. Een van de meest populaire screen protectors op dit moment zijn de Tempered Glass Protectors. Deze glazen protectors zijn dikker en duurzamer dan de plastic beschermfolies. Bovendien zijn deze ook gemakkelijker te plakken en dat laten wij je hier zien.

De Tempered Glass Protector is een screen protector van gehard glas. Deze glazen protectors komen in verschillende diktes, wat wordt uitgedrukt in hardheid (H). Een Tempered Glass beschikt over een speciale coating tegen vingerafdrukken, vetvlekken en is waterafstotend. Daarnaast bevat de Tempered Glass een zelfklevende laag, waarmee de screen protector zich snel en stevig absorbeert aan het beeldscherm en hierdoor geen luchtbellen achter laat.

Stap 1: controleer de Tempered Glass Protector bij ontvangst

Controleer de Tempered Glass Protector bij ontvangst altijd op beschadigingen. Als de screen protector defect of beschadigd is geleverd, dan vernemen wij dit graag binnen 24 uur. Zodra het artikel in gebruik is genomen vervalt de garantie.

Stap 2: hygiëne en omgeving

Voor het aanbrengen van de Tempered Glass Protector is het belangrijk dat je handen vet vrij zijn. Hierdoor verklein je de kans dat er vet vlekken of smerige vingerafdrukken op het beeldscherm of de screen protector komen. Houd er ook rekening mee dat een Tempered Glass Protector slecht(er) hecht in een stoffige omgeving. Bij voorkeur installeer je de screen protector in de badkamer.

Stap 3: maak het display goed schoon

Op een display zitten over het algemeen veel vingerafdrukken en stof. Het is daarom essentieel dat het beeldscherm goed schoongemaakt wordt. Bij een Tempered Glass Protector zit vaak een schoonmaak kit, waarin vochtige alcohol doekjes en microvezel doekjes worden geleverd. Deze zijn speciaal ontworpen om het beeldscherm te reinigen. De kleinste vuiltjes en stofdeeltjes kunnen er namelijk voor zorgen dat er luchtbellen onder de screen protector komen.

Stap 4: Tempered Glass aanbrengen

In tegenstelling tot de plastic screen protector, beschikt de Tempered Glass Protector maar over één beschermfolie. Zorg dat je de Tempered Glass Protector mét beschermfolie eerst uitlijnt op het toestel. Zo kun je zien of de uitsparingen overeen komen met de knoppen, sensoren en speakers van het toestel. Is de Tempered Glass goed? Dan trek je voorzichtig de beschermfolie er af en verplaats je de Tempered Glass Protector langzaam richting het beeldscherm. Houd er rekening mee dat de uitsparingen van de screen protector correct worden uitgelijnd op het toestel. Wees geduldig, want het plaatsen dient in één keer goed te gebeuren. Trek je de Tempered Glass Protector er weer af, dan is de kans groot dat er viezigheid op het beeldscherm of screenprotector komt.

Stap 5: het eindresultaat

Nu de Tempered Glass op het beeldscherm zit kun je eventuele luchtbellen naar de buitenkant wegvegen. Doe dat bij voorkeur met een doekje of met het meegeleverde strijkkaartje. Let op: De Tempered Glass Protector kan nog bezig zijn met zich vasthechten, dus gebruik de telefoon even een uurtje niet. Hierdoor voorkom je dat de screen protector eventueel kan verschuiven door het swipen.

Het is gelukt! Jouw smartphone of tablet gaat nu een krasvrije toekomst tegemoet. Wij attenderen er nogmaals op dat wij niet aansprakelijk zijn van het verkeerd aanbrengen van een screen protector of gebruikersschade.

Toestel met gebogen beeldscherm

Er komen steeds meer toestellen op de markt die zijn voorzien van een gebogen beeldscherm. Een Tempered Glass Protector beschermt alleen het vlakke gedeelte van het beeldscherm. Door het geharde glas kan een Tempered Glass niet buigen, anders zal deze gaan barsten. Een Tempered Glass protector laat nadrukkelijk een paar millimeter vrij van de randen, zodat deze gecombineerd kan worden met een telefoonhoesje. Daarbij heeft een Tempered Glass Protector een uitsparing voor de proximity sensor (deze sluit het beeldscherm, wanneer je aan het bellen bent) en dus niet voor de lens van de selfie camera.

Meer informatie over een Tempered Glass Protector of onze andere screen protectors? Lees onze advies pagina over screen protectors.

Inloggen bij Knaldeals.com
Met welk e-mailadres heb je een account bij Knaldeals.com?
Wat is je wachtwoord bij Knaldeals.com?

Wachtwoord vergeten?

Ontvang direct 10% korting

En krijg alle aanbiedingen en acties per e-mail.